Προϋποθέσεις:

  1. Δυνατότητα σύνδεσης του smartphone σε πηγή ρεύματος μέσω φορτιστή
  2. Δυνατότητα σύνδεσης του smartphone σε δίκτυο wifi
  3. Το smartphone να διαθέτει λειτουργική πίσω κάμερα και να έχει λειτουργικό σύστημα android

Διαδικασία ρύθμισης:

Βήμα 1

Download την εφαρμογή droidcam από το playstore

Βήμα 2 

Εκκίνηση της εφαρμογής. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται το link πρόσβασης στον server(δηλαδή στο smartphone). Στο κινητό της εικόνας φαίνεται να είναι το http://192.168.1.83:4747.

Όταν ανοίξουμε το link σε κάποιο πρόγραμμα περιήγησης θα έχουμε εικόνα από την πίσω κάμερα του κινητού.

Βήμα 3

Απαραίτητο βήμα για να έχουμε πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο της γης είναι να ανοίξουμε θύρα στο router που είναι συνδεδεμένο το κινητό. Στην παραπάνω εικόνα η θύρα είναι η 4747. Σε αυτό το link παρέχονται οδηγίες για το πως ανοίγει μία θύρα σε router.

Βήμα 4 (προαιρετικό)

Μετά και το άνοιγμα της θύρας μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και εικόνα από την κάμερα γράφοντας το url http://<η εξωτερική IP του router>:4747 . Όμως είναι πιθανό η εξωτερική IP να αλλάξει μετά από λίγες μέρες. Γι΄αυτό το λόγο προτείνεται να χρησιμοποιηθεί μία υπηρεσία dynamic DNS που θα παρέχει domain του τύπου http://myipcamtest.ddns.net και θα συγχρονίζει αυτόματα την IP διεύθυνση.

kosmasgou

Απόφοιτος σχολής Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Ενδιαφέροντα: πληροφορική, μπάσκετ, κολύμβηση, σκοποβολή, μουσική.

Προβολή όλων των δημοσιεύσεων

Προσθήκη σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρχισυντάκτης

kosmasgou

Απόφοιτος σχολής Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Ενδιαφέροντα: πληροφορική, μπάσκετ, κολύμβηση, σκοποβολή, μουσική.